Pizza’s behoren tot de meest populaire Italiaanse gerechten. Want wat is er lekkerder dan een overheerlijke gebakken deegbodem met dakopbouw tomatensaus, lekker vlees en/of heerlijke groenten? De vraag stellen is hem beantwoorden. Maar niet elke pizza is natuurlijk even lekker. Hoe je de lekkerste pizza kunt maken met ingrediënten van Montepizzacrust.com? Dat leggen we in dit artikel aan je uit.

Zorg voor een goede en lekkere deegbodem

Het maken van de lekkerste pizza begint natuurlijk met de basis van elke pizza: zorgen dat je een fraaie, ronde en lekker smakende pizzabodem maakt. De beste en meest smaakvolle pizzabodem koop je bij een professionele fabrikant, zoals Montepizzacrust.com. de bodem moet gemaakt worden van kwalitatief hoogstaand deeg, dat niet alleen lekker smaakt, maar ook bij het bakken in de oven een knapperig resultaat oplevert. Kies voor Italiaans deeg van een ervaren aanbieder, met een perfecte, knapperige textuur, en je hebt al een vliegende start gemaakt om de lekkerst mogelijke pizza’s te bereiden.

De bodem bedekken met een overheerlijke saus

Belangrijk bij het bereiden van de lekkerst mogelijke pizza, is om te zorgen voor een heerlijke tomatensaus op de bodem van je pizza. Het is het slimste om hierop niet te bezuinigen en te kiezen voor een echte Italiaanse pizzasaus. De sauslaag bepaalt namelijk voor een groot deel de uiteindelijke pizzasmaak.

De afwerking met vlees en groenten maakt het verschil

Geen lekkere pizza zonder een heerlijke afwerking met Parmezaanse kaas, lekkere artisjokken, groenten (zoals broccoli, paprika, ananas). Naast kaas en groenten hoort er, als je tenminste geen vegetariër of veganist bent, lekker vlees op je pizza te zitten. Een van de lekkerste vleessoorten die je op pizza’s kunt doen, is smaakvolle ham. Maar ook gebakken spekjes, shoarma, gehakt of lekker mals kippenvlees maken een overheerlijke pizza helemaal af. Door ten slotte je pizza af te werken met lekkere kruiden, zoals peper, Chili, kurkuma of laos, heb je snel de lekkerst mogelijke pizza gemaakt.

De baktemperatuur en baktijd zijn ook van groot belang

Ten slotte is het natuurlijk cruciaal om je pizza op de juiste temperatuur af te bakken 3n de goede baktijd in te stellen. Op 280 tot 300 graden is de baktijd zo’n 4 tot 5 minuten. Maar veel ovens hebben tegenwoordig ook een handige pizzastand.