Wat is er nou leuker én lekkerder dan met een groot gezelschap eten bij jouw favoriete sushi restaurant in Amsterdam? De Japanse delicatessen staan garant voor een overheerlijk diner. Ben je benieuwd welke sushi’s je absoluut nog eens moet proberen? Lees dan snel verder!

 

Maar eerst: wat is sushi en waar komt het vandaan?

Voordat we ons storten op de sushi’s die je absoluut moet proeven bij een sushi restaurant in Amsterdam, laten we kort stilstaan bij de oorsprong van deze rolletjes. Sushi is een Japanse culinaire kunstvorm die zijn oorsprong vindt in de 8e eeuw. Oorspronkelijk ontwikkeld als een methode om vis te bewaren in gefermenteerde rijst, heeft sushi zich in de loop der tijd ontvouwd tot een wereldwijd geliefd gerecht. Het bestaat meestal uit kleine porties rijst, vaak gecombineerd met rauwe vis, zeewier en andere smaakvolle ingrediënten zoals groenten en tropisch fruit.

 

5 sushi’s die je moet proeven bij een sushi restaurant in Amsterdam

1. De Dragon Roll: een kunstwerk op je bord

Een van de meest indrukwekkende rollen op het menu is de Dragon Roll. Deze rol combineert fijngesneden avocado met gegrilde paling en krab, omwikkeld met een dunne laag rijst en nori (zeewier). De finishing touch is vaak een subtiele topping van zoete eel-saus en tobiko (viseitjes). De Dragon Roll is niet alleen een kunstwerkje om te zien, maar ook overheerlijk om te eten.

 

2. Pittige Tonijn Maki: verse tonijn met knapperige groenten

Houd je wel van een heet pepertje? Ga dan voor de Pittige Tonijn Maki als je eet bij jouw sushi restaurant in Amsterdam. Deze spicy rol combineert verse tonijn met een kruidige saus en knapperige groenten, gewikkeld in sushirijst en nori. Een hap van deze rol zorgt voor een explosie van smaak, waarbij de pittigheid perfect wordt gebalanceerd door de versheid van de tonijn.

 

3: Tempura Uramaki: crunchy garnaal met frisse komkommer

Als je fan bent van knapperigheid, dan is de Tempura Uramaki een topkeuze. Deze rol combineert de traditionele uramaki-stijl (rijst aan de buitenkant) met tempura-garnaal, avocado en komkommer aan de binnenkant. Het geheel wordt vervolgens voorzichtig omhuld met een dunne laag nori. De combinatie van de knapperige tempura en de romige avocado zorgt voor een verrassende en heerlijke bite.

 

4: Unagi Nigiri: de perfecte combi van rokerig en zoet

Voor de liefhebbers van gegrilde lekkernijen is de Unagi Nigiri een must-try bij jouw sushi restaurant in Amsterdam. Deze nigiri bestaat uit een sappig stuk gegrilde paling bovenop een klein bedje van sushirijst, met een vleugje eel-saus voor extra smaak. De combinatie van de rokerige, gegrilde smaak van de paling en de zoete eel-saus is simpelweg onweerstaanbaar.

 

5: Rainbow Maki: elke hap een feest

Last but not least: de Rainbow Maki is een kleurrijke én smaakvolle traktatie. Deze rol bestaat uit een kern van krab en avocado, omringd door verschillende soorten verse vis zoals zalm, tonijn en witte vis. Elk stukje vertegenwoordigt een regenboog van smaken en texturen, waardoor iedere hap een feestje op zich is.

 

Op naar jouw sushi restaurant in Amsterdam!

Loopt het water je al in de mond na het lezen van dit artikel? Snappen we! Roep jouw favoriete mensen bijeen en reserveer een plekje in je lievelings sushi restaurant in Amsterdam. Wij zeggen: probeer nieuwe sushi’s uit, geniet van de overheerlijke smaken en eet smakelijk!