Wanneer je jouw bedrijf wilt promoten, doe je dit het beste met een toffe video die jouw doelgroep haarfijn aan weet te spreken. Een manier om dat te doen, is door het laten maken van een 3D animatie. Waarom een 3D animatie zo veel voordelen voor je bedrijf heeft, dat lees je in dit artikel.

Snel en efficiënt je bedrijf laten zien

Met een animatie kun je op een snelle en duidelijke manier laten zien wie je als bedrijf bent, wat je doet en wat je doelstellingen zijn. Of je nu jouw bedrijf wilt promoten bij klanten, nieuwe informatie aan medewerkers wilt verstrekken of je plannen voor de toekomst vorm wilt geven, met een animatie video is alles mogelijk. Door middel van een animatie komt de boodschap beter binnen bij je doelgroep en wordt deze ook beter onthouden. 3D-elementen in je animatie geven jouw boodschap net dat beetje extra kracht. 3D-elementen zijn bijvoorbeeld logo’s, symbolen of objecten die draaien. Doordat je deze effecten toevoegt aan je video, laat je jouw bedrijf niet alleen op een duidelijke, maar ook op een moderne manier zien aan de ontvanger. Jouw animatie wordt dankzij 3D nog unieker en daarmee straal jij de missie van je bedrijf op een bijzondere manier uit die lang blijft hangen.

Beeld spreekt

Zoals we net al even lieten vallen: mensen verwerken en onthouden een boodschap via beeld makkelijker dan via tekst. Een goede animatie spreekt meer dan een heel boek; daarom kiezen veel bedrijven ervoor om een 3D animatie te laten maken. Je kunt een animatie in elk gewenste stijl maken: in je eigen huisstijl, retro, stop-motion – noem maar op. De ideale lengte van een video voor je bedrijf is ongeveer 1 minuut. Met name wanneer je een animatie maakt om informatie uit te leggen, is 60 seconden een maximum. Hoe lang jouw animatie precies moet duren, dat is afhankelijk van wat je wilt vertellen. Eén ding is zeker: met een 3D animatie springt jouw bedrijf tussen de grassprieten uit!

Online video marketing

Het laten maken van een 3D animatie is de eerste stap naar een hoger niveau voor jouw bedrijf. De tweede stap: een goede online video marketing. Het is belangrijk dat je animatie via de juiste kanalen verspreid wordt, zodat jouw informatie de juiste mensen bereikt. Hoe dat er voor jouw bedrijf uit ziet, is afhankelijk van je boodschap. Je kunt jouw 3D animatie ook gebruiken ter ondersteuning van een interne presentatie of voor het overbrengen van informatie naar medewerkers. Het doel van je video, de boodschap en het beoogde publiek spelen allemaal een rol in de video marketing campagne. Weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Dan schakel je het beste een professioneel bedrijf in, zoals Cooler Media. Zij weten precies hoe jouw video op het juiste kanaal terecht komt en hebben jarenlange ervaring in het maken van 3D animaties. Zo weet je zeker dat je een top animatie en een online campagne krijgt.