Een waterontharder wordt steeds meer gebruikt en is nu eigenlijk razend populair doordat mensen steeds meer de voordelen van zacht water ontdekken. Een waterontharder zet kort gezegd hard water om in zacht water. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk en wat zijn de voordelen van zacht water?

Hoe werkt een waterontharder nu precies?

In Nederlands leidingwater bevindt zich kalk omdat er in onze grond kalk bevindt. Water met kalk wordt hard water genoemd. Water zonder kalk wordt zacht water genoemd. Een waterontharder is een systeem dat kalkdeeltjes uit het leidingwater filtert. Waterontharders werken veelal via een techniek gebaseerd op ionenuitwisseling, maar kunnen ook werken op een techniek gebaseerd op osmose of elektromagnetisme. Waterontharders kunnen mechanisch of elektrisch werken.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Het gebruik van een waterontharder brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo is zacht water beter voor je huid en haren dan hard water. Kalk droogt namelijk je huid en haren uit. Voor mensen met een huidziekte zoals eczeem kan de omschakeling naar zacht water zeker voordelige gevolgen hebben. Daarnaast vinden veel mensen zacht water lekkerder dan hard water, dit verschil kun je dus ook merken in het drinken van je koffie of thee. Daarnaast vermindert kalkaanslag aanzienlijk de levensduur van je elektrische apparaten. Ook zorgt kalkaanslag ervoor dat je elektrische apparaten meer stroom verbruiken. Het gebruik van een waterontharder is dus zeker ook een verantwoorde duurzame keuze. Een vervelend gevolg van kalk is dat er vlekken op je kleding kunnen ontstaan. Daarnaast is het poetsen van je keuken of badkamer meer werk als er kalkvlekken zijn ontstaan. Ook wegens hygiënische redenen heeft zacht water een voordeel omdat zeep beter werkt in zacht water dan in hard water.

Een waterontharder kopen

Wil je een waterontharder kopen bij Waterontharder24, het bedrijf heeft veel verschillende wateronthardingssystemen in het assortiment om je te voorzien van een waterontharder naar jouw wensen. Het bedrijf verkoopt waterontharders van goede kwaliteit die in elk soort woning passen. Je kunt er terecht voor advies en er wordt gezorgd dat je met het juiste systeem naar huis toe gaat.