Stap jij dit jaar over naar een andere zorgverzekeraar? Dan is het slim om de verzekering voor ieder gezinslid apart te vergelijken. Het kan namelijk zijn dat je zo flink wat bespaart op je premie. Bij veel verzekeraars kun je bij het afsluiten van een verzekering meteen alles voor het hele gezin regelen. Dat klinkt lekker makkelijk, maar vaak is dit ook een stuk duurder. Tenzij jij, je volwassen kinderen of je partner dezelfde zorg nodig hebben. Als dit niet het geval is, is het slimmer om voor ieder volwassen gezinslid individueel een vergelijking te maken. 

Jezelf oververzekeren

Stel je gaat elke maand naar de fysiotherapeut en wilt het liefste een verzekering die zoveel mogelijk fysiotherapiebehandelingen vergoed. Buiten deze behandelingen heb jij eigenlijk bijna geen zorg nodig. Jouw partner is daarentegen nog nooit bij een fysiotherapeut geweest. Maar, hij of zij heeft wel weer hele andere zorg nodig. Op basis van deze informatie ga je op zoek naar een verzekering waarbij jullie beide de zorg krijgen die jullie nodig hebben. Het lastige hieraan is alleen dat elke verzekeraar nu gaat zoeken naar een verzekering met veel fysio behandelingen en andere zorg die van toepassing is. Dit zorgt voor een hoge premie en een verzekering met een uitgebreide dekking. Terwijl jij en je partner allebei andere zorg nodig hebben. 

Andere premies met dezelfde dekking

Om wat hierboven beschreven staat is het slim om per volwassenen binnen het gezin een individuele vergelijking te maken. Zo kun je het beste zien welke verzekering het beste bij jou past. Het gebeurt soms wel eens dat de ene verzekeraar de beste fysiotherapie vergoeding biedt, terwijl de andere verzekeraar een stuk voordeliger is voor de tandverzekering. Beide bieden ze dezelfde dekking, maar de premie loopt erg uiteen. Door voor beide personen individueel te vergelijken voorkom je dat je oververzekerd bent óf te veel premie betaalt.

Kinderen onder de achttien

Voor minderjarige is de situatie net even wat anders. Zij zijn namelijk gratis meeverzekerd met de ouders of de verzorger bij wie ze op de polis staan. Voor minderjarige hoef je dus niet een aanvullende zorgverzekering te vergelijken. Wanneer jouw kind een speciale vergoeding nodig heeft dan kun je die als verzorger of ouder toevoegen aan jouw eigen dekking. Jouw minderjarige kind kan hier dan ook gebruik van maken.