Het is iedere dag weer een uitdaging: wat eten we vandaag? Gelukkig zijn er duizenden gerechten die niet alleen heel lekker zijn, maar ook nog eens gemakkelijk te maken. Hier vind je een overzicht van de leukste gerechten in verschillende categorieën die jij snel en makkelijk maakt en waar je ook nog eens heerlijk van gaat genieten.

Vleesgerechten

Een lekker gerecht maken met een stukje vlees of een gerecht waar vlees in is verwerkt? Dat staat garant voor een heerlijke maaltijd. Hier vind je een overzicht van de lekkerste vleesgerechten waar jij voor kunt kiezen. Zo heb je altijd genoeg inspiratie voor een maaltijd met vlees.

Wat dacht je van een heerlijk stoofpot? Dit is vooral heerlijk in de winterse maanden: een goede stoofvleespastij is helemaal niet moeilijk te maken en daarnaast kun je ook tal van leuke variaties proberen. Maar ook een lekker stuk biefstuk met een zelfgemaakt salade of een goede pasta met gehakt en groenten is een goede keuze.

Visgerechten

Heb je zin in een lekker stukje vis? Er gaat niets boven een heerlijk stuk zalmfilet uit de oven, gekruid met peterselie en paprikapoeder. Bovendien kost dit gerecht je ook niet veel tijd! Zalm is een populaire vissoort waar je heel veel heerlijke gerechten mee kunt maken. Kies voor gerookte zalm of combineer zalm met risotto. Er zijn nog veel meer heerlijke visgerechten: maak je eigen sushi, bak een stukje kabeljauw of kies voor een gerecht met andere zeevruchten.

Vegetarisch gerechten

Gerechten zonder vlees worden steeds populairder. En als jij bewust wilt zijn en minder vlees wilt eten is het aanbod van gerechten steeds uitgebreider. Iedere pasta of ovenschotel kun je met het grootste gemak vegetarisch maken. Je kunt ook zelf op zoek gaan naar unieke vegetarische recepten, zoals een bakplaat met aardappels, tomaatjes en courgette of andere groenten. Wat dacht je van een pasta met avocado en spinazie, geserveerd met groene pesto, tomaatjes en kaas?