Er zijn heel veel verschillende soorten koffiebonen: het is lastig om direct te bepalen wat voor jou de beste keuze is. Het is dan ook goed mogelijk om te kiezen voor een koffiebonen proefpakket. Je bent dan in staat om de verschillende soorten koffiebonen te gebruiken en de smaak te ervaren. Zo ontdek je wat jouw favoriet is en kun je altijd de lekkerste koffie drinken. Koffiebonen zijn niet alleen verkrijgbaar in diverse soorten, maar worden ook op verschillende manieren gebrand, waardoor je ook weer meerdere soorten krijgt. Een proefpakket maakt het makkelijker om een goede keuze te maken.

Hoe vind je de beste koffiebonen?

De beste koffiebonen vind je aan de hand van een proefpakket. Aan de hand van verschillende aandachtspunten kun je dan ook bepalen met wat voor soort koffieboon je te maken hebt en of deze smaak bij jou past. Kijk onder andere naar de samenstelling van de koffiebonen. Dit kan 100% Arabica zijn, maar ook Robusta of een blend tussen deze twee. Arabica is de meest populaire soort koffieboon, vanwege de fruitige smaak. Robusta koffiebonen hebben een wat meer bittere smaak, maar bevatten wel meer cafeïne.

Kijk daarnaast ook naar het land van herkomst. Dit heeft ook invloed in de smaak van de koffie. Je kunt kiezen voor koffiebonen uit Brazilië, Colombia, El Salvador en landen in Afrika, zoals Tanzania, Ethiopië en Rwanda. Op zoek naar Italiaanse koffiebonen? Er worden geen koffiebonen verbouwd in Italië, omdat het klimaat hier niet geschikt voor is. Kijk ook naar de wijze van bereiding. Het is mogelijk om koffiebonen te kiezen die voor alle bereidingen zijn, maar je kunt ook kiezen voor speciale blends voor espresso of filter. De prijs is tot slot ook een belangrijke factor in het maken van een keuze.