Wanneer jouw kind jarig is, is het in Nederland een traditie dat de jarige Job of Jet in de klas trakteert. Dit kun je op veel verschillende manieren aanpakken. Je kunt een zakje snoep leuk inpakken, cupcakes maken, een gezonde traktatie met snoep en fruit. Het is allemaal mogelijk. Maar wat zij nou originele en leuke traktaties? Een paar vertellen wij je in dit artikel.

De Hollandse klassieker

Iets wat in Nederland al jaren wordt gebruikt als traktatie of op feesten is de satéprikker. Je kunt hier van alles op doen. Van de prikkers met leverworst en kaas tot pannenkoeken. Die laatste is gemakkelijk te maken:

  • Bak normale pannenkoeken;
  • Laat ze heel even afkoelen;
  • Smeer er bijvoorbeeld chocoladepasta op;
  • Rol de pannenkoek strak op;
  • Snijd in kleine stukjes;
  • Prik het stukje op de prikker;
  • En doe er zonodig nog een aardbei bij.

Popcorn

Een simpele en leuke traktatie is popcorn. En nu denk je vast: “Popcorn? Dat is niet echt een leuke traktatie. Veel te simpel.” Dat klopt ook, maar met deze manier maak jij een popcorn traktatie veel leuker. Je kunt sowieso een popcorn traktatie al veel leuker maken door deze in kleine zakjes te doen. Dit is veel leuker dan de standaard zakjes die je in de winkel kunt kopen. Om de traktatie nog leuker te maken kun je de popcorn ook een kleur geven. Dit kun je simpel doen door een mengsel te maken van poedersuiker, een klein beetje water en een voedingskleurstof naar jouw keuze. Je kunt er voor kiezen om alles één kleur te maken of verschillende kleuren.

Chocozoenen eikels

Dit klinkt raar. Maar het is een leuke traktatie voor in de herfst. Ook hier heb je weer de satéprikker voor nodig. Wat je moet doen is mini chocozoenen en mini stroopwafels kopen. Rijg eerst de mini stroopwafels op de prikker om vervolgens de chocozoen, met de platte kant tegen de stroopwafel, er ook op te prikken. En zo heb je een lekkere chocozoen eikel gemaakt.
Natuurlijk kun je deze traktaties ook nog leuk inpakken. Spullen voor het inpakken van de traktaties kun je halen bij Leukgegeven.nl.