Er wordt wereldwijd ieder jaar kilo´s aan afval geproduceerd. Afval wordt door allerlei verschillende huishoudens en bedrijven geproduceerd. Er zijn ook veel verschillende soorten afval en veel verschillende manieren om afval te verzamelen en eventueel daarna te recyclen. Door de overmaat afval die geproduceerd wordt, is er veel milieuvervuiling dus het is erg belangrijk voor het milieu dat er zoveel mogelijk afval wordt ingezameld en wordt gerecycled. Je hebt hier over andere afvalcontainers voor. Er zijn veel verschillende soorten afvalcontainers voor verschillende doeleinden. We gaan in dit artikel een aantal soorten afvalcontainers bespreken.

Rolcontainers

Ten eerste heb je rolcontainers. Dit zijn in het algemeen de meest voorkomende afvalcontainers die worden gebruikt. Rolcontainers kunnen voor ieder soort afval gebruikt worden. Je kan een rolcontainer aanschaffen voor bijvoorbeeld  het glasafval of papier/karton afval. Rolcontainers zijn ideaal voor het scheiden van (bedrijfs) afval. Je kan voor iedere afvalsoort een container kopen en iedere container in een andere kleur. Ideaal dus om je afval te scheiden. De kosten voor een rolcontainer zijn erg verschillend, het is ook afhankelijk van de grootte van de container. Voor een kleine container betaal je tussen de 45 – 70 euro en voor een grote container kan je al snel tussen de 250 – 700 euro zitten. Je kan ook voor een abonnement kiezen. Je zou bijvoorbeeld een rolcontainer abonnement van Vergelijkjeafval.nl kunnen nemen.

Bouwcontainers

Je hebt ook bouwcontainers. Bouwcontainers worden gebruikt voor het vervoer van bouw- en sloopafval naar de stort. Je vraagt je misschien af, wat houdt bouw- en sloopafval dan precies in? Onder bouw en sloopafval kan verstaan worden: kunststof, gipsplaten, hout, puin, steen, metalen en isolatiemateriaal. Dit soort afval moet op de stort gescheiden worden en ingeleverd worden zodat het afval weer gerecycled kan worden. Het is natuurlijk praktischer om het afval al gelijk te scheiden en dan in te leveren op de stort. Het is daarom dus aangeraden om de bouwcontainer met maar 1 soort afval per keer te vullen. Een bouwafval container kan verschillende afmetingen hebben en sommige bouwcontainers zijn aflsuitbaar met hangsloten.

Milieucontainers

Om te zorgen dat bepaalde gevaarlijke stoffen veilig worden vervoerd en opgeslagen, is het verplicht om milieucontainers te gebruiken. Een milieucontainer heeft vaak een roostervloer en een lekbak om gevaarlijke stoffen op te vangen als er sprake is van lekkage. Er zijn ook meestal ventilatieroosters aanwezig en de milieucontainers kunnen worden voorzien van zware sloten. Er zijn verder nog brandwerende milieucontainers, milieucontainers met koeling en milieu containers voor vloeistoffen en gassen met tank.