Of je nu pizza zelf maakt, bestelt of een kant en klare pizza in de oven schuift, pizza in gelijke stukken verdelen vraagt zeker nog wat aandacht. Voor je het weet is de topping van de ene punt af terwijl er op de andere punt nog veel kaas en salami zit. Kortom: een slagveld dus. Dit wil je niet hebben en daarom lees je hier handige tips om je pizza perfect te snijden. 

Gebruik een vlijmscherp mes

De meeste mensen snijden de pizza met een mes. Opties variëren van messen met kartelrandjes tot professionele uitvoeringen. De pizza snijden met een mes is niet per se de beste manier, er zijn namelijk nog andere manieren waarop jij jouw pizza kunt snijden. Door de zaagbeweging die je moet maken bij het snijden met een mes kunnen de ingrediënten blijven kleven aan het mes of verplaatsen. Dit weten ze maar al te goed bij Woodstone Pizza en daarom snijden ze de pizza’s daar niet met een mes. 

De pizzasnijder

Er is heel wat handig keukengerei op de markt. De pizzasnijder is er daar één van. Deze gaat zonder moeite dwars door het knapperige deeg en de gesmolten kaas heen. Je hoeft er niet mee heen en weer te zagen, wat met een normaal mes wel moet. Hierdoor blijven de ingrediënten beter op hun plek liggen en ziet de pizza er na het snijden nog netjes uit!

Je pizza knippen met een schaar

Vergeet de pizzasnijders en de keukenmessen. Er is namelijk ook gewoon de keukenschaar waarmee je eenvoudig punten van jouw pizza kunt snijden. Zo verdeel je de pizza makkelijk in gelijke stukken. Het grootste voordeel van het gebruiken van een schaar is dat ingrediënten op hun plek blijven liggen en niet worden verschoven. Iedereen heeft er wel eentje in huis. Hoe groter de schaar, hoe makkelijker het is. 

Wanneer kun je de pizza het beste snijden? 

Wat je ook gebruikt om de pizza in stukken te krijgen, pizza snijden gaat het beste als hij net uit de oven komt en dus nog heel warm is. Snijd de pizza dus meteen als hij uit de oven komt. Eenmaal gesneden? Laat de pizza dan nog even een paar minuten liggen. Moeilijk, maar je voorkomt hierdoor dat je je gehemelte verbrandt.