Als je op zoek bent naar een heerlijk Italiaans koekje dat perfect past bij je koffie of thee, dan is Biscotti de juiste keuze. Biscotti, ook wel bekend als cantuccini, is een Italiaanse delicatesse die al sinds de 14e eeuw wordt gemaakt. Het is een knapperig koekje met een lange houdbaarheid, waardoor het ideaal is om cadeau te geven of om te bewaren voor later. In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten over Biscotti en waarom je het niet mag missen. 

De oorsprong van Biscotti

Biscotti is afkomstig uit de regio Toscane in Italië. Het werd oorspronkelijk gemaakt als voedsel voor reizigers en soldaten vanwege de lange houdbaarheid. Biscotti werd gemaakt met ingrediënten die gemakkelijk te vinden waren, zoals amandelen, suiker, bloem en eieren. Het deeg werd twee keer gebakken, waardoor het knapperig en stevig werd. Tegenwoordig zijn er veel verschillende varianten van Biscotti, maar de traditionele versie met amandelen is nog steeds het populairst. 

Hoe wordt Biscotti gemaakt?

Biscotti wordt gemaakt van een eenvoudig deeg dat bestaat uit bloem, suiker, eieren en amandelen. Het deeg wordt eerst gekneed en gevormd tot een lange, platte rol. Vervolgens wordt de rol in de oven gebakken tot het goudbruin is. Daarna wordt de rol in plakjes gesneden en nogmaals gebakken, waardoor het knapperig en stevig wordt. 

Dolci-siciliani: een andere Italiaanse delicatesse

Naast Biscotti zijn er nog veel meer heerlijke Italiaanse zoetigheden die je moet proberen. Een daarvan is dolci-siciliani, een Siciliaanse lekkernij die bestaat uit een gefrituurde deegbal gevuld met ricotta, chocolade of amandelen. Het is een zoet en zacht dessert dat perfect past bij een kopje koffie of thee. 

Hoe eet je Biscotti?

Biscotti is het lekkerst als je het eet met een kopje koffie of thee. Je kunt het koekje dippen in je drankje om het wat zachter te maken, of gewoon zo opeten voor de knapperige textuur. Biscotti is ook heerlijk als dessert, bijvoorbeeld met een bolletje ijs of een schaaltje vers fruit. 

Waar koop je Biscotti?

Biscotti is tegenwoordig gemakkelijk te vinden in de supermarkt of online. Je kunt kiezen uit verschillende smaken en varianten, zoals chocolade, cranberry of citroen. Als je op zoek bent naar een authentieke Italiaanse ervaring, kun je ook Biscotti kopen bij een lokale Italiaanse bakkerij. 

Conclusie

Biscotti is een heerlijke Italiaanse delicatesse die je niet mag missen. Het is knapperig, stevig en perfect om te dippen in je koffie of thee. Biscotti wordt al eeuwenlang gemaakt en is nog steeds populair over de hele wereld. Naast Biscotti zijn er nog veel meer heerlijke Italiaanse zoetigheden om te proberen, zoals dolci-siciliani. Of je nu op zoek bent naar een traditionele smaak of een moderne variant, er is altijd wel een Biscotti die bij je past.