Iedereen wilt natuurlijk besparen. Je zal het misschien niet weten, maar het scheiden van afval kan jouw organisatie geld besparen. Bovendien zorg jij er ook voor dat jouw medewerkers bewust en duurzaam bezig zijn. Papiercontainer, restafvalcontainer zijn ideaal voor bedrijven. Er past veel in en ze kunnen gelijk het afval gescheiden weggooien. Het scheiden van het afval hoeft niet gelijk te betekenen dat het extra tijd kost. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn. WIj leggen jou uit hoe je met het scheiden van afval geld kan besparen. 

Ontdek wat jouw grootst afvalsstroom is binnen jouw organisatie

Om efficiënt te kunnen gaan scheiden, moet je weten waar je het meeste afval van hebt op jouw werkvloer. Het meeste afval dat jullie zullen hebben al papier, rest of plastic zijn. Dit afval kan allemaal gerecycled worden. Het is dan ook zonde als we dit allemaal bij elkaar gooien. Dan ben je niet duurzaam bezig en dat is wel de bedoeling. Gft-afval kan ook makkelijk hergebruikt worden. Het is ideaal om compost of biogas van te maken. Met restafval kan je nog veel doen. Bovendien zorgt een grote afvalbak er ook voor dat de afvalbak sneller vol zit. Het is daarom ook handig om meerdere afvalbakken te hebben. Het ophalen van restafval duurder is dan het inzamelen van overige afvalstromen, kost het minder geld om afval te scheiden. Op lange termijn kan het dus geld besparen. 

Zet de juiste afvalbakken neer

Nu je doorhebt wat voor afval er allemaal geproduceerd wordt op jouw werkvloer, kan je allemaal afvalbakken neer gaan zetten. Het is handig om ze te labelen. Zo weet iedereen ook goed in welke afvalbak zijn hun afval moet doen. Zo komt er niks door elkaar heen en kan het gerecycled worden. Gooit jouw personeel het afval in de juiste bakken, dan ben je duurzaam bezig. Ook worden de afvalbakken minder vies door etensresten. Door het afval goed te scheiden, zijn de containers makkelijk schoon te maken en legen en dat bespaart jouw tijd en geld. 

Maak jouw medewerkers bewust van wat ze doen

Het is verstandig om jouw medewerkers het duidelijk te vertellen waarom al het afval gescheiden moet worden en dat dit ook een taak is. Je wilt natuurlijk ook dat al het afval in de juiste bakken verdwijnt, leg daarom ook uit welke afval waar mag. Maak vervolgens ook duidelijk richtlijnen over het scheiden van afval. Komt er karton in een plastic bak, dan raakt die container ook sneller vol. laat ze bewust worden waarom het zo voordelig is om het afval te scheiden.